Dekorglass

Når glasset skal gi annet enn utsikt

  • SGG Silvit
  • SGG Satinovo
  • SGG Anitque Clair
  • SGG Nemo
  • Cotswold

Skriv ut Skriv ut    Tips andre Tips andre     Del på facebook Del

Med dekorglass i våre produkter kan du både skjule og vise fram. Dekorglass gjør at du hentyder mer enn du viser hva som er på den andre siden. Dekorglass er anvendelig i mange sammenhenger. I de fleste tilfeller brukes dekorglass i baderom og dører, mens det i offentlige bygg og i kontorlandkaper også brukes som skillevegger eller kun som dekor. Mer eller mindre diffuse glasstyper som slipper gjennom lys, men hindrer innsyn/gjennomsyn finnes i mange farger og mønstre.  Flere typer dekorglass kan herdes og lamineres og dermed inngå i sikkerhetsglass.


Ornamentglass
Våre ornamentglass kan deles i to familier, de med klassiske mønstre og de med strammere, moderne mønstre. I tillegg finnes det en serie ornamentglass som tilfører estetiske verdier gjennom sitt mønster. De har et stort lysinnfall, men hindrer innsyn. Ornamentglass forsynes med mønster allerede under produksjonen. Det varme glasset passerer da mellom valser med mønster som preges i glassets overflate.

Farget glass
Gjennomfarget glass er glass som farges ved fremstillingen. Glasset er gjennomsiktlig som en farget væske.
Emaljert glass er glass der emaljefargen brennes inn i forbindelse med herdingen.
Laminert glass med farget folie mellom glasslagene gir helt gjennomsiktlige glass.                                                                    Lakkert glass  kan bearbeides, men ikke herdes. For at glasset skal bli personsikkert, utstyres det med en plastfolie på den lakkerte baksiden.

Etset glass
Etset glass slipper gjennom dagslyset, men hindrer innsyn. Etset glass erstatter tidligere teknikk med såndblåst glass.

Silketrykte glass 
Dette er et glass som på den ene siden er belagt med en eller flere farger i valgfritt mønster ved hjelp av silketrykk, og som deretter er herdet. I dag har grafiske mønstre og tekst en stadig økende betydning i arkitektur og innredning.

Glass med bilde 
Et laminert glass med valgfritt bilde trykt på mellomliggende folie. Et vanlig bruksområde er glassede mellomvegger, og dette glasset er personsikkert. 
Gjennomsikt og bilde i kombinasjon.

 


Dekorglass SGG Nemo

Dekorglass SGG Silvit


 

Forhandlere

Lillerønning Snekkerfabrikk AS har forhandlere i hele Norge. Kontakt din lokale forhandler.

Se våre forhandlere »

Medlemsskap og merkeordninger

Norsk TrevareNDVKEnova AnbefalerRutereturGrønt Punkt 

Del med andre

Lillerønning Snekkerifabrikk AS

er en moderne produsent som har laget vinduer og balkongdører i Norge siden 1951. Vinduene tilfredsstiller dagens krav til kvalitet og energisparing både til hytte og til bolig.

Lillerønning Snekkerifabrikk AS - Kotsøy, 7387 Singsås Tlf. 72 43 60 60 - Faks: 72 43 60 61 - kontor@lilleronning.no