Nye maskiner til sprosseproduksjonen


Skriv ut Skriv ut    Tips andre Tips andre     Del på facebook Del


Ettersom løse sprosser i aluminium har blitt en suksess, og mer eller mindre erstattet sprosser i tre, har Lillerønning nå investert i nytt utstyr for produksjon av sprosser i aluminium, for å ta unna den store etterspørselen. 


Lillerønning begynte å produsere løse sprosser i aluminium for ett års tid siden, og mengden har bare økt siden den tid.  Sprossene i aluminium har mer eller mindre erstattet både løse sprosser og sprosserammer av tre.  I starten ble det mye manuelt arbeid for å få til sprossene, men nå har bedriften investert i både nytt kappe- og boreutstyr og monteringsutstyr. 

Det er investert i et nytt automatisert kappeanlegg av typen Stegherr GLS med innebygd boreaggregat.  Kappeanlegget kapper og borer ut fra en bearbeidingsliste satt opp av operatøren, eller overført direkte fra vårt ordre-/produksjonsprogram.  Det kan bores for aluminiumstapper som brukes i sprossenes kryssforbindelser, og for hengsler og for hjørneforbindelsene på sprosserammer, der det ønskes brukt. 

Det er også investert i nytt utsyr for enklere montering av sprossene.  Én maskin for å sette inn aluminiumstappene i kryssforbindelsene og én maskin som freser ut for og setter inn klipsene i endene av sprossene.  Sistnevnte har magasin for klips.

Alle maskinene er levert av Stegherr Maschinenbau GmbH & Co. KG i Tyskland gjennom den norske forhandleren A. Falkenberg Eftf. AS.


Stegherr GLS

Stegherr GLS med boreaggregat.


Opplæring på Stegherr GLS

Dietmar Heckel fra produsenten Stegherr Maschinenbau GmbH & Co. KG gir instruksjoner til operatøren Leif Bjørnar Ravnås fra Lillerønning.





Les andre nyheter om bedriften 


 

Forhandlere

Lillerønning Snekkerfabrikk AS har forhandlere i hele Norge. Kontakt din lokale forhandler.

Se våre forhandlere »

Medlemsskap og merkeordninger

Norsk TrevareNDVKEnova AnbefalerRutereturGrønt Punkt 

Del med andre

Lillerønning Snekkerifabrikk AS

er en moderne produsent som har laget vinduer og balkongdører i Norge siden 1951. Vinduene tilfredsstiller dagens krav til kvalitet og energisparing både til hytte og til bolig.

Lillerønning Snekkerifabrikk AS - Kotsøy, 7387 Singsås Tlf. 72 43 60 60 - Faks: 72 43 60 61 - kontor@lilleronning.no