Vindusutforinger

Vindusutforinger benyttes til å fylle ut avstanden mellom vinduets innside til innvendig vegg.  Lillerønning produserer vindusutforinger etter kundens bestilling.  Utforingene er laget av fingerskjøtet og laminert furu, som er 100 % kvistfri. 

Hjørnesammenføyningene er sammenfrest med not og tapp, noe som gjør monteringen rask og enkel.  Utforingsbredden produseres etter oppgitt mål fra kunde, men kan eventuelt justeres på byggeplass.

Som utforing i bunnen av vinduet, kan vi produsere det som kalles blomsterbrett.  Dette er en utforing som trekkes inn i rommet for å få plass til blomsterpotter og pyntegjenstander.

Vindusutforingene og blomsterbrett leveres som standard i hvit NCS S0502-Y, men kan også leveres ubehandlet eller i andre NCS-farger.

Ettersom det benyttes treverk i vindusutforingene, vil det være mer eller mindre synlig trestruktur i malingen.  Dette vil variere med tresturkturen og hvor mye treverket tar opp fuktighet i malingsprosessen.  En kan derfor oppleve at enkelte utforingsplater er tilnærmet glatte etter maling, mens andre har synlig trestruktur. 
Utforingsmaskin fra Stegherr


Hjørnesammensetting av vindusutforinger  Not og fjær i hjørnene


Sprøytelakkering av vindusutforinger