Glass

Vinduets opprinnelige funksjon var å slippe inn dagslys og skape mulighet for utsyn, samtidig som det ga beskyttelse mot vær og vind.  Glassets grunnfunksjon er fremdeles den samme, men det er lenge siden et glass var et glass i vindusbransjen. 

Andelen glass i hus er blitt fordoblet i løpet av de siste 30 årene. Moderne glass tilfører bygg estetiske verdier, og de mange typer glassfunksjoner gir blant annet både komfort og sikkerhet, best mulig inneklima, lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning.

I våre vinduer kan du velge mellom flere typer energispareglass, etter bruksområde og egne ønsker.  Energispareglass et glass som er belagt med et tynt sjikt av metall eller metalloksyd.  To eller tre lag glass ligger i en forseglet pakke med avstandslister og gass mellom.  Forskjellige typer metallbelegg, avstandslister og gasstyper gir forskjellig grad av isolerende effekt på vinduet.

Så lenge temperaturen er lavere utendørs enn innendørs, får du en vandring av varme innenfra og ut, bl.a. gjennom vinduene.  Dette fortsetter til temperaturforskjellen er utjevnet, og tiden det tar avhenger av glassets isolerende evne, U-verdien.  En lav U-verdi betyr lavt varmetap og god energiøkonomisering.

Vårt mål er å gi deg det beste innemiljøet både sommer og vinter.

Våre energiglass kan gjerne kombineres med andre funksjoner på glassene.  Les mer om våre glassfunksjoner.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring på siden vår.
Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Jeg aksepterer