Forbedret skyvedør

Ny og forbedret utgave av vår skyvedør

Med et nytt og forsterket lukkesystem og detaljer som forbedrer funksjonaliteten, relanseres nå vår skyvedør tilpasset nybygg og til rehabilitering.

En skyvedør med ekstremt gode isolasjonsegenskaper

Lillerønning lanserte sin første, egenproduserte skyvedør våren 2020 for å tilfredsstille kundenes behov for en skyvedør som er spesielt godt egnet for nybygg, der det er høye krav til isolasjonsegenskapene til produktet. Skyvedøren, som oppnår en U-verdi på 0,8 W/m2K, den såkalte «passivhusstandarden», ble tatt godt imot og har solgt bra siden starten. Skyvedøren egner seg selvfølgelig også til rehabilitering av bygg, der man har høyt fokus på energisparing.

Skyvedør

Fokus på videreutvikling og forbedringer

Med nye produkter vil det ofte komme behov for noen justeringer, forbedringer og en videreutvikling for å gjøre produktet enda bedre. Siden lanseringen for 3 år siden, har Lillerønning jobbet kontinuerlig sammen med sine underleverandører for å finne nye løsninger der en har sett behov for å forbedre
skyvedøren.

Nye hakekolver for bedre styrke

Nye hakekolver for bedre styrke

Nytt og forsterket lukkesystem

Den siste, og kanskje største endringen siden starten, kommer i disse dager. Tidligere har kundene opplevd en del utfordringer med holdbarheten til låsereilene, spesielt der skyvedøren ikke har vært korrekt justert i vegg. Lillerønning har i felleskap med produsenten av lukkesystemet, Assa Abloy Opening
Solutions i Sverige, tatt frem en ny og forsterket låsespagnolett der det benyttes solide hakekolver. Dette gjør også at skyvedøren er oppgradert med tanke på innbruddssikkerhet.

Samtidig med at den nye låsespagnoletten med hakekolver tas i bruk, kommer det også et nytt midtlåsbeslag. Midtlåsen har som hovedfunksjon å trekke dørbladet godt inntil pakningene på midtposten på skyvedøra, i tillegg til å være en ytterligere forsterkning i forhold til innbrudd. Den nye midtlåsen har samme hakekolv som låsespagnoletten, og er koblet sammen med resten av låsemekanismen, slik at den automatisk aktiveres og deaktiveres når skyvedøren lukkes og åpnes med dørvrideren.

Bedre rulleegenskaper med ny terskelskinne

Bedre rulleegenskaper med ny terskelskinne

Bedre rulleegenskaper

For en tid tilbake ble det gjort forbedringer på rulleegenskapene til skyvedøren fra Lillerønning. Det monteres på en syrefast stålkappe på terskelskinnen i aluminium, noe som gir en mye mindre rullemotstand og mindre slitasje enn når hjulgangene ruller direkte på aluminiumsprofilen. Den syrefaste stålskinnen bidrar i tillegg også til å forsterke terskelkonstruksjonen.

En skyvedør etter kundens behov

Skyvedøren fra Lillerønning produseres av laminert og fingerskjøtt furu av høy kvalitet. Treverket vakuumimpregneres før maling for optimal råtebeskyttelse. Døren kan leveres med de fleste funksjonsglass og kan produseres med utvendig aluminiumsbekledning for minimalt vedlikehold. Treverket males i den fargen kunden måtte ønske innenfor det enorme utvalget av farger i NCS- og RAL-fargesystemer. Utvendige aluminiumsprofiler som glasslister og aluminiumsbekledning fås hovedsakelig lakkert i farger innenfor RAL-systemet. Dørvridere og betjeningsbeslag leveres med overflate alu.natur, sortlakkert eller hvitlakkert.

Publisert 10. oktober 2023