Sprosser

Velg ulike typer sprosser og gi vinduene dine særpreg

Sprosser er det lille ekstra som er med på å sette et personlig preg på vinduene. Spesielle sprossetyper og inndelinger kan forandre vinduet og husets utseende totalt. Utallige kombinasjonsmuligheter gjør det enkelt å finne den rette stilen på ditt hus.  Nedenfor finner du våre sprossetyper.  Disse kan i mange tilfeller kombineres på ett og samme vindu.

Typer sprosser

Gjennomgående Sprosser Utvendig

Gjennomgående sprosser

Gjennomgående sprosser deler glassfeltene med kraftige treprofiler. Innsiden av sprossene har som regel den samme profilen som resten av vinduet. Gjennomgående sprosser produseres i ulike bredder, og gir vinduet noe dårligere isolasjonsevne.

Løse Utenpåliggende Sprosser Utvendig

Utenpåliggende klipssprosser

Klipssprossene er løse, vedlikeholdsfrie aluminiumssprosser. Sprossene er festet på utsiden av vinduet med klips for enkel montering og demontering i forbindelse med renhold og vedlikehold av vinduene. Klipssprosser påvirker ikke isolasjonsevnen til vinduet.

Duplex Sprosser Utvendig

Duplexsprosser

Duplexsprosser er en sprossekonstruksjon der det utvendig er en pålimt, vedlikeholdsfri aluminiumssprosse, innvendig er en pålimt tresprosse og i mellom glasslagene ligger en varmkantsprosse. Løsningen egner seg kun til 2-lags glass, og gir dårligere isolasjonsevne til vinduet.

Mellomliggende Sprosser Utside

Wienersprosser

Wienersprosser er en løsning der sprossene av aluminium monteres mellom glasslagene når glassruten produseres. Dette gjør renholdet av glasset enkelt både på utsiden og innsiden. Sprossene er vedlikeholdsfrie, og gir noe dårligere isolasjonsevne til vinduet.

Kittsprosser Utvendig

Kittsprosser

Kittsprosser er en sprossekonstruksjon der det på begge sider av det ytterste glasslaget er pålimt en sprosseprofil i vedlikeholdsfri aluminium. Dette gir enkel rengjøring av innsiden. Løsningen etterligner utseendet til gamle koblavinduer.