Glasstyper

Velg ulike typer glass og gi vinduene dine funksjonalitet

Vinduets opprinnelige funksjon var å slippe inn dagslys og skape mulighet for utsyn, samtidig som det ga beskyttelse mot vær og vind.  Glassets grunnfunksjon er fremdeles den samme, men det er lenge siden et glass var et glass i vindusbransjen.

Andelen glass i hus er blitt fordoblet i løpet av de siste 30 årene. Moderne glass tilfører bygg estetiske verdier, og de mange typer glassfunksjoner gir blant annet både komfort og sikkerhet, best mulig inneklima, lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning.  I våre vinduer og dører kan vi tilby kombinasjoner av ulike funksjonsglass i en og samme ruteenhet. 

Vi er opptatt av å gi deg de beste rådene om riktig bruk av glass, slik at du kan løse problemer som for eksempel støy, sol, kulde/varme, personsikring, innbrudd og brannspredning.  Les mer om hvilke muligheter som finnes for funksjonsglass. Vi vil bemerke at det er fullt mulig å kombinere flere av de ulike egenskapene i ett og samme produkt.  Valget er ditt!

Typer glass

energibesparende-glass-2

Velg moderne energiglass så sparer du penger på oppvarming

Vinduene fra Lillerønning leveres med moderne glass med isolasjonsgass og energibelegg. Glassene isolerer mye bedre enn glass i gamle vinduer, og gir en gevinst i energiforbruket. Våre vinduer skal gi et godt inneklima, gi et lavt energiforbruk og ingen negativ påvirkning på miljøet.

sikkerhetsglass

Trygge dine verdier eller unngå personskade ved bruk av sikkerhetsglass

Sikkerhetsglass er glass som enten gir en sikring mot personskade om uhellet skulle være ute og glasset knuses, eller som sikrer dine verdier ved å hindre innbrudd gjennom glasset. Et sikkerhetsglass kan også være en kombinasjon av disse funksjonene.

soldempende-glass

Solglass bedrer bokomforten gjennom å redusere varme- og lysinnslipp fra sola

Med soldempende glass bedres bokomforten gjennom å redusere varme og lysinnslipp fra sola. Du slipper da å komme hjem til overopphetede rom, og din firbente venn har det behagelig mens du er borte på jobb. Soldempende glass anbefales spesielt i fasader vendt mot sør og vest.

stoydempende-glass

Reduser uønsket støy fra trafikk eller industri med lydglass

Det er ingen grunn til at innemiljøet skal bli ødelagt av støy og ulyder fra omgivelsene. Støy fra for eksempel trafikk og industri kan reduseres betraktelig ved bruk av støydempende glass, både i standard vinduer, men med særskilt gode resultater i spesialtilpassede lydvinduer.

selvrensende-glass

Velg selvrensende glass så sparer du tid og penger på vindusvasken

Selvrensende glass holder seg renere lengre enn vanlig glass, og revolusjonerer måten å vaske vinduer på. Glasset lar faktisk naturen selv vaske vinduene ved å bruke UV-stråler fra sola og regn til å fjerne skitt og smuss fra glassets ytterside.

Antidugg-glass

Unngå utvendig dugg på godt isolerte vindusruter med antidugg glass

Et godt isolert vindusglass kan en sjelden gang gi enkelte utfordringer med utvendig dugg under helt spesielle klimatiske forhold. Glass med antidugg har et belegg på utsiden som minker dråpenes overflatespenning slik at duggen ikke setter seg så lett på glasset.

brannhemmende-glass

Forsinke brannspredning med brannhemmende glass i brannvinduer

Brannglass benyttes i sertifiserte brannvinduer, som har som funksjon å forsinke en brann slik at det er nok tid til rømning, eller forsinke brannspredning til nabobygg inntil en kan forvente at man har kommet i gang med brannslukking.

Glass med UV-filter

Unngå sollysets falming av møbler og interiør ved å velge glass med UV-filter

Unngå at dine møbler og gulv blir misfarget av solen. Et glass med UV-filter reduserer falming av interiøret ditt. Glasset er laminert og hindrer at UV-strålene fra solen trenger gjennom. UV-filteret kombineres ofte med soldempende glass funksjoner.

Trykkutjevnet glass

Trykkutjevnet glass må benyttes i vinduer i høyder 750 meter over havet

Glass må trykkutjevnes på grunn av forskjell i lufttrykk mellom produksjonssted og monteringssted hvis høydeforskjellen er over 750 m. Glass som er produsert i lavlandet uten trykkutjevning får et høyere trykk mellom glasslagene enn det reelle lufttrykket 750 moh der vinduene skal benyttes.

dekorglass

Velg dekorglass om du ønsker en dekor i glasset eller skjerming mot innsyn

Dekorglass er egnet for å gi skjerming, som for eksempel i et baderomsvindu, eller gi en dekorativ effekt i for eksempel en skillevegg. Dekorglass omfatter typene ornamentglass, farget glass, etset glass, silketrykte glass og glass med innlagte bilder eller grafikk.