Våre åpningstyper av vinduer

Vinduer kommer i ulike åpningstyper

Forskjellige åpningstyper tilbyr ulike funksjoner i tillegg til ulikt utseende, og det er verdt å forstå hvordan de fungerer for å gjøre den beste investeringen for ditt hjem eller din bedrift. Vi har fem hovedtyper å velge mellom: toppsving, sidesving, sidehengslet, topphengslet, og fastkarm. Typene kan også kombineres i ett og samme vindu.

Velg åpningstype

Toppsving

Toppsvingvinduer

Toppsvingvinduer er horisontalt glidehengslet som gjør at den utadslående åpningsrammen kan vendes helt rundt 180 grader for enkel rengjøring av utvendig side fra innsiden. Med et bredt utvalg av størrelser og former, gir det deg muligheten til å tilpasse vinduene til din personlige smak. Toppvinduer fås både som ettramsløsning og flerramsløsninger og i kombinasjon med andre åpningstyper.

Sidesving

Sidesvingvinduer

Sidesvingvinduer er utadslående vinduer som skal likne tradisjonelle sidehengte vinduer, men som er vertikalt glidehengslet som gjør at åpningsrammene kan vendes helt rundt 180 grader for enkel rengjøring av utsiden fra innsiden. Fås i ulike størrelser og former. Sidesvingvinduer fås både som ettramsløsning og flerramsløsninger og i kombinasjon med andre åpningstyper.

Sidehengslet

Sidehengslede vinduer

Sidehengslede vinduer er historisk tradisjonelle vinduer med bladhengsler i sidene som gjør at åpningsrammene slår utover. De sidehengte vinduene fås i et bredt utvalg av størrelser og former og fås både som ettramsløsning og flerramsløsninger og i kombinasjon med andre åpningstyper.

Topphengslet

Topphengslede vinduer

Topphengslede vinduer har hengsler i toppen som gjør at åpningsrammene slår utover. Disse brukes tradisjonelt som kjellervinduer eller mindre åpningsvinduer. De topphengte vinduene fås i ulike størrelser og former og fås både som ettramsløsning og flerramsløsninger og i kombinasjon med andre åpningstyper.

Fastkarm

Fastkarmvinduer

Fastkarmvinduer er vinduer uten åpningsmulighet, det vil si et fastfelt der glasset er innfestet direkte i vinduskarmen. Slike fastvinduer kan produseres i fra små til svært store størrelser og i ulike former og fasonger. De kan deles opp i flere glassfelt, og faste felt kan kombineres i vinduer med åpningsfunksjoner.