Dekorglass

Dekorglass

Med dekorglass i våre produkter kan du både skjule og vise fram. Dekorglass gjør at du hentyder mer enn du viser hva som er på den andre siden. Dekorglass er anvendelig i mange sammenhenger. I de fleste tilfeller brukes dekorglass i baderom og dører, mens det i offentlige bygg og i kontorlandskap også brukes som skillevegger eller kun som dekor. Mer eller mindre diffuse glasstyper som slipper gjennom lys, men hindrer innsyn/gjennomsyn finnes i mange farger og mønstre. Flere typer dekorglass kan herdes og lamineres og dermed inngå i sikkerhetsglass.

Ornamentglass 
Våre ornamentglass kan deles i to familier, de med klassiske mønstre og de med strammere, moderne mønstre. I tillegg finnes det en serie ornamentglass som tilfører estetiske verdier gjennom sitt mønster. De har et stort lysinnfall, men hindrer innsyn. Ornamentglass forskynes med mønster allerede under produksjonen. Det varme glasset passerer da mellom valser med mønster som preges i glassets overflate.

Farget glass 
Gjennomfarget glass er glass som farges ved fremstillingen. Glasset er gjennomsiktig som en farget væske. 
Emaljert glass er glass der emaljefargen brennes inn i forbindelse med herdingen.
Lakkert glass kan bearbeides, men ikke herdes. For at glasset skal bli personsikkert, utstyres det med en plastfolie på den lakkerte baksiden. Laminert glass med farget folie mellom glasslagene gir helt gjennomsiktige glass.

Etset glass 
Etset glass slipper gjennom dagslyset, men hindrer innsyn. Etset glass erstatter tidligere teknikk med sandblåst glass.

Silketrykte glass 
Dette er et glass som på den ene siden er belagt med en eller flere farger i valgfritt mønster ved hjelp av silketrykk, og som deretter er herdet. I dag har grafiske mønstre og tekst en stadig økende betydning i arkitektur og innredning.

Glass med bilde 
Et laminert glass med valgfritt bilde trykt på mellomliggende folie. Et vanlig bruksområde er glassede mellomvegger, og dette glasset er personsikkert. 

Vårt utvalg av ornamentglass

Altdeutsch Clear

Altdeutsch K

Atlantic

Atlantic

Chinchila

Chinchila

Crepi

Crepi

Decormat

Decormat / Frostet

Delta

Delta

Delta Sandblasted

Delta Matt

Diamante

Diamante 9

Flutes

Flutes

Flutes Sandblasted

Flutes Sandblasted

Kathedral

Kathedral Min

Kura transparent

Kura / Cotswold / Waterfall

Master Carre

Master Carre

Master Ligne

Master Ligne

Master Point

Master Point

Niagara

Niagara

Screen

Screen

Silvit

Silvit